top of page

Het Transpersoonlijke Veld

Het Veld

Deze website staat midden in het transpersoonlijke veld. Een veld? Ja, in de zin van een domein, een vakgebied, een bereik, een terrein, een geheel, zelfs een wereld: het veld verwijst naar een plek waarin een en ander te vinden en te ervaren is.

Je kunt denken dat je naar dat veld toe kunt gaan. Of dat je het erover kunt hebben. Erover kunt praten of schrijven. Je kunt je erin begeven, je kunt je erin verdiepen. Als het een groot veld is, kun je erin verdwalen.

En dat transpersoonlijke, wat moeten we daarmee? Wat is transpersoonlijk? Er is een eenvoudige omschrijving: het is alles wat aan het persoonlijke voorbijgaat. Denk aan verbondenheid met iets dat groter is dan jijzelf. Aan religieuze of spirituele ervaringen. Aan bijzondere bewustzijnstoestanden. Aan voorspellende dromen of ingevingen. Aan buitengewone of indrukwekkende ervaringen die verdergaan dan je kon verwachten. Maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld belangeloos iets voor een ander doen.

En dat transpersoonlijke veld? Daarin wordt studie gemaakt van het transpersoonlijke. Er zijn ook gidsen te vinden voor wie buiten de gebaande paden terecht is gekomen en hulp of begrip zoekt.

Het transpersoonlijke veld is een ideale plek voor het verzamelen van een prachtig veldboeket.

Moge dit een eerste aflevering zijn van een blog over transpersoonlijke onderwerpen.

David Grabijn

co-auteur van het boek Transpersoonlijke Psychologie (2012))

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is Transpersoonlijke Psychologie?

Binnen de transpersoonlijke psychologie wordt gekeken naar de samenhang van alle aspecten van het menselijk bestaan. Het individu en haar verbinding met de gehele context waarin geleefd wordt; vooroud

bottom of page